Energywell

ekopentti

VVS 40v - VVS-isolasjon 30 V - åpen 15v
Tilbakemelding Score
0
Ruåtsan dykking luft varmepumpe produserer 90% av varmen etterspørsel.

http://climatesolutions.se

I Rovaniemi tilbys dette til boligselskapet til en ny pris.

Har medlemmer mer informasjon om Energywell Clouds. Den første i Finland?

Jnti

moderator
Medlem av administrasjonen
Tilbakemelding Score
83
Vs: Energywell

Det er ikke noe nytt som ser ut til å være der, eksosluftsvarmepumper på taket av leiligheten.

I den Huddinge Bostäder, i hvert fall på taket, var det i det minste Stibel Eletron WPL 33 (VILP) -like enheter som ble brukt. Det kan også være mindre WPL 13 maskiner.
http://mistralenergi.se/?p=franluftsvarmeatervinning&s=energywell
http://climatesolutions.se/pdf/Värme%20ur%20frånluft%20självdragshus%20C.pdf
http://stiebel-eltron.fi/uusiutuvat-energiat/tuotteet/lampopumppu/ilma-vesilampopumppu/ilma-vesilampopumppu-18-kw/
http://stiebel-eltron.fi/uusiutuvat-energiat/tuotteet/lampopumppu/ilma-vesilampopumppu/ilma-vesilampopumput-8-13-kw/

Heksen kan installeres inne eller ute, her er en intern installasjon.

Jnti

moderator
Medlem av administrasjonen
Tilbakemelding Score
83
Vs: Energywell

Disse MLIL-løsningene er mer vanlige i disse VILP-løsningene i Finland i gjenvinning av varme i leilighetene.

I MLP-løsninger er eksosluftvarmeveksleren installert på taket, og varmepumpe (MLP) kommer seg selv i nærheten av varmefordelingsrommet. For eksempel er en slik LTO-celle montert på taket for å erstatte overvarmeren, hvor oppsamlingsvæsken sirkulerer ned til MLP. http://retermia.fi/tuotetyypit/lto-huippuimuri-ltoh/
http://retermia.fi/wp-content/uploads/2012/01/LTOH_pdf

MLP-løsningen tillater ikke eksosluft i noe rom på frostsiden. Jeg forstår at det ikke er noen avfrostingsfunksjon i den LTO-cellen. LTO-cellevedlegget er lettere, og jeg tror ingen forfiltrering er nødvendig.

I den svenske VILP-løsningen må denne fremtidige avfallsluften filtreres (minst fett fjernes), ellers vil det være et problem med cellefouling. Rengjøring ?? Fordi VILP-enheter kommer til taket, kan rørturene være kortere. VILP har avfrostningsfunksjon, dvs. i teorien kan avkjøling avkjøles til frostsiden dersom utstyrets kraft er tilstrekkelig til dette. Det hevdet at 90% av besparelsene tilsynelatende var basert på det faktum at avblåsningen på ca. +20 ° C kunne avkjøles til -10 ° C gjennom året, og den oppnådde varmen kunne utnyttes fullt ut i alle situasjoner.

ekopentti

VVS 40v - VVS-isolasjon 30 V - åpen 15v
Tilbakemelding Score
0
Vs: Energywell


Dette bildet har åpenbart to større svindel i eksosluftkammeret og en besparelse på ca 37%.

I "fryseren" vist på figuren er fordampningsvarmen ca. -15 grader Celsius. Det gjør ikke varm +55 grader vann med en fornuftig varmefaktor, men trenger også fjernvarme.

http://bofast.net/1/1.0.1.0/226/1/?item=art_art-s1/2670

poser

Hyper Active
Tilbakemelding Score
94
Vs: Energywell

jan sa:
MLP-løsningen tillater ikke eksosluft i noe rom på frostsiden. Jeg forstår at det ikke er noen avfrostingsfunksjon i den LTO-cellen. LTO-cellevedlegget er lettere, og jeg tror ingen forfiltrering er nødvendig.

I den svenske VILP-løsningen må denne fremtidige avfallsluften filtreres (minst fett fjernes), ellers vil det være et problem med cellefouling. Rengjøring ?? Fordi VILP-enheter kommer til taket, kan rørturene være kortere. VILP har avfrostningsfunksjon, dvs. i teorien kan avkjøling avkjøles til frostsiden dersom utstyrets kraft er tilstrekkelig til dette.
Det mulige behovet for forfiltrering er da bare avhengig av oppbyggingen av gjenvinningsvarmeveksleren, og ikke om utstyret er basert på MLP eller på VILP. Jeg tror faktisk at den konvensjonelle boliger av den totale avtrekksluft er usannsynlig å være så mye skittent enn uteluften, som VILP normalt har å forholde seg til. Spesielt grøser vegetasjonen opp cellene (poppelblomst blomsterstand er det verste). Fettet fungerer selvsagt som et klebemiddel, men kondenserende vann som et klebende løsningsmiddel (for matgriller).

Selvfølgelig må cellen rengjøres fra tid til annen. En slik utblåsningssirkulasjonsløsning er lovende at et lett rengjørbart filter av samme type som ILPp innendørsenhet kan tilføres på sugesiden av VILP, men selvfølgelig for å redusere behovet for vedlikehold med større overflateareal og vridning. Det faktiske cellerengjøringsintervallet kan multipliseres med den verdien (det samme som kanalveisintervallet, for eksempel).
opp Bunn