Resultater for kjellervarmeren VILP

spire

moderator
Medlem av administrasjonen
Tilbakemelding Score
77
Disse COPene kan ha blitt rapportert litt kreativt. Et eller annet sted viste det seg at noen produsenter hadde oppskalert bare beregningsinngangene og matet fans og pumper separat. Det er på tide ...

Kellarinlämmittäjä

standard Naama
Tilbakemelding Score
93
Fra det eksterne minnet til WB6C-situasjonen er den elastiske fordampningstemperaturen så mye høyere enn det du gjør i den tørre finske tørrefjæren.
Det kan være noe bak dette. Selv om pumpingen i løpet av våren gir en ganske stor sjanse til å forbedre resultatene, fortsatt i den jevne høstvarmen, blir de månedlige COPene bedre med samme gjennomsnittstemperatur. På høsten er det ikke bare spjeld, mindre dag og natt svingninger, og generelt er solens sol, når solen er oppvarming i løpet av dagen, svært sjeldne.

Kellarinlämmittäjä

standard Naama
Tilbakemelding Score
93
Disse COPene kan ha blitt rapportert litt kreativt. Et eller annet sted viste det seg at noen produsenter hadde oppskalert bare beregningsinngangene og matet fans og pumper separat. Det er på tide ...
CTC Vedlegg:
1) Vanntemperatur 35 ° C. +7 @ 20 rpm / -7 ° C @ 90 rpm I henhold til EN 14511 standard.
2) Ved 120 rpm (fabrikkinnstilling opp til 90 rpm).
Inkludert ladepumpe Grundfos UPM GEO 25-85.

Punkt 1) refererer til den + 7 ° C ytelsen
punkt 2) refererer igjen til ytelse ved -7 ° C

Ganske avansert ville være en målemetode der viften ikke ville bli regnet. Resirkulasjonspumpen er bare den typen som er inkludert i testmetoden, som sannsynligvis er den anbefalte ladepumpen.

En klar beskrivelse av parentesen til disse måleforskjellene:
For ikke å være for enkelt, er det to standarder, EN 255 og EN 14511. Ifølge Finlands Forening for Standardisering SFS er EN 255 allerede en standard som er erstattet av EN 14511. Den gamle standarden refereres imidlertid stadig til markedsføringen av jordkildevarmepumper. En grunn er sannsynligvis en vane. Selv om det er lite, er COP litt høyere enn den nye standarden med den gamle standarden. Dette skyldes EN 14511-standarden inkluderer også forbruk av en sirkulasjonspumpe for varmepumpeforbruk. ikke i EN 255 igjen.

Betydningen av kjølemiddel temperatur slippe Jeg har noen ganger lurt på. R407C-kjølemediet har en kondensasjonsglass (kjent som ca. 5 grader). Med lav effekt er maskinen noe mindre (Δt ~ 3 grader). Temperaturforskjellen kan økes ved å redusere antall ladningssykluser, men jeg er ikke sikker på om temperaturen i beholdt temperatur vil opprettholdes dersom strømmen til varmekretsen er større enn ladningscyklusens strømning. For denne Δt har jeg ikke sett kravene som vises og bringe Δt 5 grader i ladingen syklusen overskrides eller noen ganger om vinteren.

spire

moderator
Medlem av administrasjonen
Tilbakemelding Score
77
Målinger som har gjort noen morsomme mennesker forvirrende, har lange tradisjoner - selv motorens kraft er gitt som SAE. Det måles uten tilleggsbelastning.

Jeg kjøpte en gang for mine egne penger som 14511 stjernedag når det ble påkalt på alle steder, og kan til og med bli satt på modusen her i forumet, med mindre tapet i plattformskiftet. De blir oppdaterte versjoner fra tid til annen - det vil si det nøyaktige nummeret er 14511-N

Det er på ingen måte en spesielt praktisk standard, så hvis du leser beskrivelsene av produsentene i leserne leser det 14511 - bortsett fra ...

Derfor har CTC nevnt at ladepumpen separat - for dem Plus.

Kellarinlämmittäjä

standard Naama
Tilbakemelding Score
93
Ukesvisning:
Samlet energiforbruk (Alt i alt kWh / måned), inkludert fri energi, blir ganske lineært med kaldt vær
Andel av elektrisitet blå kurve. Tilpasningen til kurven er ikke helt perfekt, og derfor varierer den litt fra primærenergien selv når det ikke kreves oljeoppvarming.
Ilmaisenergianosuus er området mellom grønt (totalt totalt) og brunt (primær energi). I de kaldeste månedene begynner andelen fri energi å senke og primær energiforbruk vokser sterkt60098
Senest redigert:

Kellarinlämmittäjä

standard Naama
Tilbakemelding Score
93
La oss fortsette når samtalen ikke ble opprettet.

Med henvisning til min forrige beskrivelse. Her, først, den typiske oppvarming trenger. Selvfølgelig er den månedlige oppvarmingsregningen ikke en garanti for at frostdagen skulle være, men dette kan åpenbart utledes av hvor og under hvilke forhold det kan anbefales.

Noen enheter lover å fungere under kaldere forhold, men her er en titt på hva Seta kan gjøre hvis strømmen ellers er nok til å varme opp objektet og temperaturnivået ikke blir for høyt.

1 Grønne måneder, når det er svært lite sannsynlig at støtteoppvarming vil være nødvendig i det hele tatt (LTL <600)
2 Lysebrune måneder når støttevarme er sannsynlig nødvendig, men bare svært lite og av og til (LTL 600-700)
3 Brun i måneder når støtteoppvarming er nødvendig, men andelen på månedlig nivå er fortsatt liten ($ 700-800)
4 røde måneder når støtte oppvarming er svært viktig ($ 800-900)
5 Blå måneder, når du trenger å varme opp på en annen måte (LTL> 900)


60099Her er det samme for 2018, som har vært noe varmere enn gjennomsnittet

60100

Kellarinlämmittäjä

standard Naama
Tilbakemelding Score
93
Her har det vært skyfri og fuktig for å kunne se hvordan forskjellen mellom natt og dag pumping er i praksis og om ytelsen er fuktig.

Det virker ganske klart at med dagens pumping er det fortsatt mulig å komme seg til ca. 10 ° C for nesten kontinuerlig drift (med mindre solvarmen er oppvarmet), dvs. løpssyklusene er timer lange. Om natten er det en vanlig syklus på ca 3 timer. Hvis det i dag er vesentlig varmere (~ 5 ° C> <12 ° C), er COPene omtrent ett punkt bedre enn om natten, med gjennomsnittlig litt over natten på en dag. På siden av dagen har ca 2 x produksjon blitt mottatt med varmekontroll over natten. Det har vært varme netter her nå, og COP er også omtrent det samme som et kontinuerlig besøk hvis utetemperaturen er den samme.

En slik Jeg har også funnet at selv når temperaturen er ca. 10 ° C og fuktighet på ~ 100%, er den COP imidlertid bare ~ 4,5. I det minste er leseren av meter ikke lukket, men det kan ikke være på grunn av sin alder i stålet.

Måneden startet på en så kald måte at det er mulig å få COP4 å snakke i mai.
opp Bunn